Vårt arbetssätt

Industriellt underhåll på ett nytt sätt

Vår metod är utvecklad av Nils-Erik Jonasson, som verkat inom energibranschen sedan 1981. För 25 år sedan utredde han industriella underhållssystem inom energibolaget Fortum med syfte att effektivisera arbetet. Det var så Recond Concept föddes.
Recond Concept - the fututre concept of profitable green

RecondConcept minimerar behovet av nedmontering och mekanisk rengöring.

Tidigare var alternativen nedmontering med kostsam nertid som följd, eller mekanisk rengöring med borstar samt spolning med kemikalier som skadade eller till och med förstörde utrustningen. Vår metod ändrar allt detta. Vi erbjuder ett bättre resultat – snabbare.

RecondConcept minimizes the need for dismantling and mechanical cleaning. I stället sköljer våra egenutvecklade pumpar systemet med gröna kemikalier särskilt anpassade för varje behov, utan slitage eller skador. Efter behandlingen testar vi noggrant anläggningen och kan vid behov ta hand om alla restprodukter. Vi erbjuder också vattenbehandling och bakteriekontroll för att bibehålla effektiviteten och miljövinsterna i systemen. Det är industriellt underhåll på ett nytt sätt – effektivt, miljövänligt och lönsamt.

RecondConcept bildades 2009 och Nils-Erik Jonasson har varit vd sedan starten. Vi har i dag uppdrag över hela världen inom bland annat pappers- och massa-, energi- och oljeindustrin.

Industriell rengöring - RecondConcept.
På uppdrag för Preem
Recond Concept - recontainer.

Rengöringsbad
Recond Concepts stora bad är idealiskt för kemisk rengöring av stora värmeväxlare.

Kemiskt rengöringsbad - Recond Concept

På uppdrag
Kemisk rengöring av maskinkomponenter i vårt stora bad.

Descale pumpar - Recond Concept.

Kraftfulla pumpar
Vår 55 kW Descale™ pump levererar ett flöde av 6 kbm per minut.

Image

Före
Värmeväxlare före rengöring.

Image

Efter
Värmeväxlare efter rengöring.

Bild på värmeväxlare före rengöringBild på värmeväxlare efter rengöring

Före och efter

Recond Concept

Vi återställer din utrustning till optimal effekt, vilket minskar energiförbrukningen och ökar livslängden. Klicka och dra i bilden för att se skillnaden.
Kontakta oss